Image Alt

CSS/ Burse de studiu/ Grants/ Loans

Ai nevoie de finanțare pentru a putea merge la facultate în America? Look no further.

Primul pas este să îți creezi cont pe College Board. College Board este ONG-ul care oferă platforma necesară pentru a completa aplicația de CSS (College Scholarship Service). Este aceeași platformă care oferă și biletele pentru SAT pentru a susține examenul în unul dintre centrele valabile în România

Poți completa aplicația de CSS începând cu data de 1 octombrie în fiecare an. Ar trebui să aplici cel mult cu 2 săptămâni înainte de a aplica la prima facultate (dacă dorești să aplici Early Decision)

Fiecare facultate la care vei aplica are un deadline diferit pentru CSS. Când te organizezi, fii sigur că adaugi si deadline-ul pentru CSS. Dacă nu trimiți documentele la timp, riști să nu primești niciun ajutor financiar de la facultate

Fiecare facultate are un cod diferit pentru CSS (ex. UVA – Cod 5820)

Există o taxă pentru fiecare facultate la care trimiți CSS-ul. Prima facultate la care trimiți CSS-ul (de obicei cea ED), costa $25. După aceea, fiecare va costa $16. Adesea, dacă trimiți e-mail biroului de admiteri de la o anumită facultate menționând că nu îți permiți taxa, este posibil să primești un cod de reducere

Pagina principală pentru a îți crea cont pentru aplicația CSS

Dar Julia…

Î: Ce se întâmplă dacă nu locuiesc într-o familie tradițională? Părinții sunt divorțați? Nu am contact cu un părinte?

R: CSS oferă opțiunea ca un non-custodial individual să creeze un cont separat de aplicația ta pentru CSS. Acest individ va primi un e-mail odată ce elevul a completat aplicația de CSS. Doar prin e-mail-ul respectiv poate să își creeze propriul cont pentru a completa CSS-ul separat. Informațiile sunt private. Dacă această persoană refuză să coopereze, poți explica acest lucru în Special Circumstances.

Ce vei avea nevoie pentru a completa CSS-ul (majoritea punctele se aplică doar americanilor)

*2019 este doar ca model. Vei avea nevoie de cele cu un an înainte de aplicare. Dacă aplici în toamna anului 2022, vei avea nevoie de documentele financiare din 2021.

Ce este cu asterix roșu este obligatoriu de completat altfel nu poțti trece mai departe.→

Student’s CBFinAid ID reprezintă CollegeBoard Financial Aid ID – îl primești ulterior de la College Board după ce ți-ai făcut contul. Nu este obligatoriu, dar de aceea există acest câmp.

Nu îți pune adresa de e-mail cea oferită de liceu. Pune-o pe cea personală la care ai mereu acces.

←Aici completezi informațiile despre părinții tăi. Chiar dacă unul dintre părinție este decedat, este important să marchezi căsuța cu Deceased. Observați că puteți să adăugați un alt părinte. Dacă aveți alți părinți vitregi sau tutori legali, adaugaț-i pe listă și selectați ce relație aveți cu fiecare. CSS va înțelege de aici dacă trebuie să existe a non-custodial form sau nu ce trebuie trimisă.

Dacă părinții nu au divorțat niciodată și nicodată nu s-au recăsătorit, acest formular este singurul formular care va fi completat pentru CSS. Doar dacă există circumstanțe speciale (ex. divorț), atunci părinții vor completa formulare de CSS diferite.

Dislocated worker (la secțiunea părinților) face referire la părinții care nu sunt angajați (ex. din cauza pandemiei)

Ai nevoie de un video pas cu pas? Here you go:

Ok, ok, dar acum, haideți să diferențiăm un pic termenii.

CSS este aplicația pentru AJUTOR FINANCIAR. Atât. Ajutorul financiar este diferit față de bursele de merit

Ajutorul financiar poate acoperi toate costurile (da, mai mult de $70.000 de dolari poți să îți fie alocați educației tale în Statele Unite, crazy, right?)

Dar acest lucru nu înseamnă că vei primi toți banii

Dacă familia ta își permite să plătească o parte din costuri (chiar și $5000), atunci va trebui să contribuiți cu $5000. Există un câmp special unde completezi care este suma ce poate fi plătită de părinții tăi pentru facultate

↪ATENȚIE!!! (FOARTE MARE ATENȚIE!): NU ÎNCERCAȚI SĂ PĂCĂLIȚI COMISIA DE AJUTOR FINANCIAR. Spre exemplu, dacă din toate documentele atașate reiese că familia ta își permite să plătească $30k, părinții tăi o afacere cu venituri bune, conduc mașini scumpe, mergeți în vacanțe peste tot în lume, dar voi completați că puteți să plătiți doar $2000, comisia nu va fi de acord. De ce? Pentru că își fac propriile calcule + nu sunteți primii sub soare care încearcă să facă acest lucru. Vi se va spune simplu: educația în America sau vacanță în Dubai? Este alegerea voastră ce decizie luați. Mai mult de atât, veți face o impresie foarte proastă asupra voastră.