Meet the Team

Mica noastră echipă care te va ajuta cu întreaga aplicație pentru America, Canada, Europa, UK sau Coreea. Get familiar!

meet
Cristiana Turliuc
Babson College '26, London School of Economics '25
Cristiana Turliuc este fostă elevă a Juliei din anul de aplicare 2021-2022, orginară din Iași. Pasionată de scris și de sprijinirea altor tineri în procesul de admitere la universități din străinătate, Cristiana a devenit consilieră in februarie 2021, la doar două luni de la admiterea ei la facultate. În prezent, studiază antreprenoriat și finanțe la Babson College, beneficiind de o bursă integrală Global Scolarship, cu o rată de acceptare sub 10%. De asemenea, Cristiana a avut oportunitatea de a lua parte la un schimb de experiență de un an în cadrul instituției London School of Economics and Political Science, unde și-a aprofundat cunoștințele în domeniile de politică, istorie internațională, filosofie și literatura engleză.
fun facts
Cântecul preferat în acest moment
Abena, Shaamar (am descoperit gena muzicală afrobeats de la prietenii din facultate)
Top 3 cărți
”The Prime of Miss Jean Brodie” de Muriel Spark, ”Animal Farm” de George Orwell și ”Everyone you hate is going to die” de Daniel Sloss,
Media consumată
Video-uri despre skincare, obișnuiam să am un blog despre asta dar nu mai postez de ceva vreme; de ceva timp îmi place foarte mult să mă uit la diverse tipuri de documentarii
Citatul preferat
“You can’t pour from an empty cup.”
Filmul preferat
The Intern
Mâncarea preferată
Orice fel de paste
Comfort show
Teoria Big Bang sau Modern Family
La ce ești foarte bun/ă
Scris creativ
La ce nu ești deloc bun/ă
Orice ține de desenat și pictat
Ce îți place la jobul tău?
Faptul că știu că munca mea va influența pozitiv următorii 4 ani din viața cuiva. Țelul meu în viață este ca munca mea să facă lumea un loc mai bun într-un mod cât mai tangibil și simt că prin a ajuta tinerii să își împlinească visul de a studia la o facultate de top contribuie la misiunea asta. Sunt sigură că fiecare elev cu care lucrez va face lucruri minunate mai departe și mă bucur să știu că am avut un rol în asta. 
Ce ai dori să putem face mai bine în procesul de admitere la facultate?
Aș vrea ca elevii să se orineteze mai mult după unde ar fi ei fericiți și impliniți la facultate în loc de unde e mai prestigios. Cred ca multe persoane se pierd în acest proces în ce pot ei oferi facultății dar nu se gândesc suficient la ce și-ar dori ei de la o facultate.
Sfatul pentru elevi
Fiți mai proactivi în a lua legătura cu studenți români care învață deja în America. Purtați conversații cu ei despre cum e facultatea lor, ce le place, ce ar schimba. Încercați să vă uitați dincolo de website-ul facultății și să auziți păreri și povești de la oameni care chiar au trecut prin această experiență. Ați putea auzi perspective la care sigur nu v-ați mai gândit înainte!
meet
Julia Boca
Wellesley College '22, accepted for Ed.M. @ Harvard, Columbia, UPenn & NYU
Julia Boca este o consilieră educațională din România, originară din Galați, cunoscută pentru activitatea sa în sprijinirea tinerilor care doresc să studieze la universități de prestigiu din străinătate. A absolvit Wellesley College din Statele Unite în 2022, unde a studiat psihologie și engleză. Aceasa a fost acceptată pentru Ed.M la Harvard, Columbia, UPenn și NYU, dar a ales să se reîntoarcă în România pentru a continua misiunea JBA începută în camera ei din New York.
Prin intermediul acestei academii, ea oferă servicii de consiliere pentru elevi și studenți care aspiră să fie admiși la universități de top din SUA, Canada, Europa și, recent, Coreea. Julia se remarcă prin implicarea sa directă în procesul de aplicare al fiecărui student, oferind sprijin personalizat și ghidare pe tot parcursul acestuia.
Pe lângă activitatea sa de consiliere, Julia a publicat o carte autobiografică în care își împărtășește experiențele trăite în timpul studiilor în SUA, inclusiv provocările și realizările întâlnite. Un fragment din această carte a fost publicat în noiembrie 2023 pe scoala9.ro.
‍De asemenea, Julia este activă pe platforme online, unde oferă sfaturi și resurse educaționale. Pe canalul său de YouTube, ea a participat la diverse interviuri și podcasturi, discutând despre experiența sa în străinătate și procesul de aplicare la universități internaționale. Prin munca sa, Julia Boca contribuie la dezvoltarea educațională a tinerilor români, oferindu-le oportunități și resurse pentru a-și atinge obiectivele academice la nivel internațional.
‍Fun fact: ați auzit de termenul Passion Project? Julia a adus acest concept în România!
fun facts
Cântecul preferat în acest moment
Beyonce - YAYA și ON - BTS (nu pot să aleg)
Comfort show
Gilmore Girls, Fleabag, Chicago Fire, Abbott Elementary
Top 3 cărți
“Vara când mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țibuleac, “The Idiot” de Elif Batuman, “Childhood, Youth, Dependency” de Tove Ditlevsen
Media consumată
În ultima vreme, multe videoclipuri și cărți feministe radicale, cu o picătură de literatură coreeană. Podcastul meu preferat e The Broski Report!
Citatul preferat
“God left us long ago. But if you are quiet, if you press your ears up against the walls, you can still hear him humming.”
Filmul preferat
Past Lives (încă mă recuperez mental de la acest film) - Am chiar un mic tatuaj pe spate cu un citat din film!
Mâncarea preferată
Tacos (special un restaurant micuț din Barcelona care mi-a schimbat viața cu tacoșii lor)
La ce ești foarte bun/ă
Cu siguranță scris. Dă-mi 3 cuvinte aleatorii și pot crea o poveste
La ce nu ești deloc bun/ă
Gătit și design grafic, din pacate
Ce îți place la jobul tău?
Pot să-l fac cum văd eu. Am lucrat în foarte multe alte companii de consiliere înainte, și mereu am simțit că aș vrea să abordez lucrurile diferit. Faptul că pot să personalizez dosarele și eseurile, să ofer sfaturi concrete pe care le consider eu bune și care dau roade a fost foarte validant.
Ce ai dori să putem face mai bine în procesul de admitere la facultate?
Aș vrea ca copiii și părinții să nu mai pună atât de mult presiune pe rezultate de la Ivy League-uri. Copiii învață de mici că valoarea lor ca oameni pare să fie strâns legată de ce rezultate academice au, și dacă ei sunt respinși, atunci este posibil să fie foarte dăunător sănătății lor mentale. Aveți puterea ca părinți să consolidați o educație care nu se leagă de instituții efemere, ci de calitatea copilului ca om. Faceți asta.
Sfatul pentru elevi
Facultatea reprezintă doar 3-4 ani din viața ta. Nu lăsa 3-4 ani să îți ghideze starea pentru restul vieții. Există fericire, oameni frumoși și experiențe extraordinare și după facultate. Și, mai ales, nu lăsa ca facultățile să îți determine umanitatea. Tu știi cine ești, nu Stanford. You got this.